LiveAboards.com Logo
alor liveaboard

Discover Alor Liveaboard Diving

Dobrodošli v Alor, eni najbolje varovanih indonezijskih skrivnosti za potapljanje! Nahaja se v jugovzhodnem delu države in je kot nalašč za potapljače, ki želijo raziskati čudovite grebene in videti vse vrste morskih bitij.

Potapljanje Liveaboard je odličen način, da med enim samim potovanjem doživite veliko različnih krajev v Alorju. Ta vodnik vam bo pomagal načrtovati odlične potapljaške počitnice v Alorju.

O nas Alor Liveaboard

Alor je skupina 20 vulkanskih otokov v bližini znanega Komodo National Park.To je miren kraj, daleč od gneče, s čudovitimi pokrajinami in neverjetnimi sončnimi zahodi.

Alor ima veliko različnih morskih živali, od svetlih in barvitih rib do večjih bitij, kot so manta raže in delfini. Če radi iščete majhna, edinstvena bitja, vas čaka poslastica! Ker Alor liveaboard ni natrpan in je običajno postanek za daljše poti v živo, boste videli vse vrste koral in velike ljubitelje morja.

V globljih kotičkih lahko vidite velike ribe, kot so trevally, barracuda in celo nekatere redke vrste morskih psov. V pravem času se tu pogosto vidijo Mola Mola in kladivnice, pa tudi opazovanje kitov.

Izlet v živo Alor vključuje obiske več vrhunskih potapljaških točk, vendar je morski pes v izobilju zagotovo vrhunec, ki ga ne želite zamuditi v načrtu poti. Tukaj boste imeli priložnost srečati sive grebenske morske pse, ki jih pogosto opazimo, ko drsijo po grebenu, skupaj z grebenskimi morskimi psi z belo konico in tuno.

Alor Dive Sites

Sharks Galore: V Sharks Galore lahko pričakujete vrsto morskih psov, predvsem impozantne sive grebenske morske pse. Ta veličastna bitja pogosto patruljirajo po grebenih, kar vam omogoča bližnje in osebno srečanje, ki je vznemirljivo in poučno. Poleg sivih grebenskih morskih psov boste srečali tudi grebenske morske pse z belo konico in jate tunov, ki švigajo skozi tokove.

Kal's Dream: To je potapljaška lokacija s strmo steno, prekrito z mehkimi koralami. Morda boste videli skupine rib, imenovane fusiliers, in celo nekaj barakud. Včasih se pojavijo tudi kladvenice!

Shark Close:Če imate radi morske pse, je to pravi kraj za vas. Tukaj si lahko ogledate črne in bele grebenske morske pse. Voda se hitro premika, zato je najboljša za izkušene potapljače.

Cave Point:To potapljaško mesto ima podvodne jame in odprtine. Našli boste majhna morska bitja, kot so pigmejski morski konjički in številne vrste nudističnih vej, ki so mehki, barviti morski polži.

Mike's Delight:Ta stran je odlična za bližnje slike majhnih morskih bitij, kot so žabe in piščali, pa tudi za edinstvene vrste kozic in rakov.

Temperatura vode v Alorju se lahko razlikuje glede na to, kje in kdaj se potopite. Običajno je med 75 °F in 86 °F. Dovolj bi morala biti potapljaška obleka debeline od 3 do 5 mm, za hladnejše potope pa morda potrebuješ tudi kapuco in rokavice.

Če imate radi potapljanje in želite raziskati kraj, kjer ni gneče, je potapljaški izlet Alor Liveaboard fantastična izbira. S svojo raznolikostjo potapljaških lokacij, veliko morskih bitij in čisto vodo je mesto, ki si ga mora ogledati vsak potapljač. Pripravite se na neverjetno podvodno doživetje v Indonesia!

Kdaj iti v Alor?

Najboljši čas za potapljanje v živo v Alorju je od aprila do novembra. V teh mesecih je vreme lepo, morje pa mirno. Prav tako boste imeli dobro vidljivost pod vodo, običajno v razponu od 15 do 40 metrov.

Sezona izven konic (od decembra do marca) sovpada z monsunsko sezono v Indoneziji. Medtem ko je potapljanje še vedno mogoče, so pogoji manj predvidljivi.

Nasveti za popotnike

Čeprav je Alor bolj osamljena destinacija in indonezijski liveaboardi običajno zagotavljajo plačila s kreditnimi karticami na krovu, ne pozabite prinesti nekaj gotovine. Valuta v Indoneziji je indonezijska rupija (idr).

Rezervirajte svoje lete vnaprej in bodite pozorni na domače, saj so indonezijski letalski prevozniki znani po prestavitvah in odpovedih.

Pred potovanjem kupite potovalno in potapljaško zavarovanje. Večina potovalnih ladij v Indoneziji zahteva, da je potapljaško zavarovanje odobreno za vkrcanje, potovalno zavarovanje pa vas bo zaščitilo pred odpovedjo letov.

Preverite minimalne potapljaške izkušnje, saj nekatera potapljaška mesta zahtevajo napredno certificiranje ali določeno število zabeleženih potopov, da lahko uživate.

Kako do tja in pristanišča odhoda?

Alor potovanje lahko začnete tako, da letite na letališče Mali v Kalabahiju, ki je glavno letališče v Alorju. To letališče ima lete iz velikih mest v Indoneziji, kot so Džakarta, Bali in Kupang. Od tam lahko enostavno stopite na svoj čoln in začnete svojo podvodno pustolovščino.

Nekateri liveaboardi začnejo potovanje iz Maumereja ali Komodo. Priporočljivo je, da načrt poti preverite pri izbranem liveaboard in Indonesia.

Bistveni potovalni nasveti za pustolovščine v živo

  1. Pristojbine za morske parke: upoštevajte pristojbine za morske parke na osebo in na dan. Nekateri paketi liveaboard vključujejo te stroške, medtem ko drugi zahtevajo plačilo na krovu. Možnosti plačila vključujejo čeke Visa, Mastercard, gotovino ali potovalne čeke.
  2. Veljavnost potnega lista: Poskrbite, da bo vaš potni list veljaven vsaj 6 mesecev po načrtovanem datumu vstopa. Večina držav to zahteva, skupaj z povratno vozovnico. Vnaprej preverite vizumske zahteve.
  3. Zdravstvene priprave: 8 tednov pred potovanjem se posvetujte s svojim zdravnikom glede cepljenj ali preventivnih ukrepov, priporočenih za vaš cilj.

Opomba: preglejte posebne pogoje in določila izbranega apartmaja za vse dodatne pristojbine za morske parke ali potovalne zahteve.

Sme tu, aby sme vám pomohli 24 hodín denne, 7 dní v týžd

Spojte sa s našimi odbornými cestovnými konzultantmi a naplánujte si ďalšiu cestu.
Callback Request: Fill the form to request a callback from LiveAboard.com
Zavolať
Zavoláme vám
Email Us: Contact LiveAboard.com via Email
Pošlite nám E-mail
Pošlite nám správu
Sme tu, aby sme vám pomohli 24 hodín denne, 7 dní v týžd
Spojte sa s našimi odbornými cestovnými konzultantmi a naplánujte si ďalšiu cestu.
Callback Request: Fill the form to request a callback from LiveAboard.com
Zavolať
Zavoláme vám
Email Us: Contact LiveAboard.com via Email
Pošlite nám E-mail
Pošlite nám správu
An unhandled error has occurred. Reload 🗙