LiveAboards.com Logo
Diving with Andaman Sea Liveaboard and Dive Resorts in Thailand

Raziščite raj na Andamanskem morju Potapljanje v živo na Tajskem

Podajte se na nepozabno potapljaško pustolovščino v Andamanskem morju na Tajskem, ki je pravi biser za potapljaške navdušence. S svojimi čistimi turkiznimi vodami, cvetočim morskim življenjem in očarljivimi podvodnimi pokrajinami Andamansko morje obljublja božansko potapljaško izkušnjo, ki vas bo očarala.

The gateway to this underwater paradise is through Thailand's renowned marinas, notably Phuket and Krabi, which are well-situated for exploring the Andaman’s exquisite dive sites.

O nas Andaman Sea Liveaboard

As you venture into the Andaman Sea liveaboard , the treasure trove of dive sites unfolds before you.

Andamansko morje s svojimi zgodovinskimi pomorskimi potmi že stoletja igra pomembno vlogo v regionalni trgovini. Njegove vode so priča prehodu številnih civilizacij in vaši potapljaški avanturi dodajajo bogato zgodovinsko tapiserijo.

Ko načrtujete potapljaški izlet v živo po Andamanskem morju, je pametno, da rezervirate precej vnaprej, še posebej, če nameravate obiskati v vrhuncu sezone. Prav tako je preudarno preveriti najnovejša potovalna priporočila in zagotoviti, da so vaši potapljaški certifikati posodobljeni. Izkoristite priložnost, da raziščete več lokacij za potapljanje, in ne hitite - podvodni čudeži Andamanskega morja si zaslužijo čas, da jih v celoti cenimo.

Andamansko morje ob zahodni obali Tajske je raj za potapljače. Njegove vode imajo vrsto fascinantnih potapljaških lokacij, vsaka s svojo edinstveno privlačnostjo. Med temi priljubljenimi potapljaškimi destinacijami so Koh Bon, Koh Tachai, Richelieu Rock, Similanski otoki, Surinski otoki in Koh Lanta. Spoznajmo več o teh potapljaških destinacijah Andaman Sea liveaboard divin v Thailand.

Koh Lanta, ki se nahaja v južnem delu Andamanskega morja, je znan po svojem sproščenem vzdušju na kopnem in živahnem podvodnem svetu. Potapljače tukaj pozdravijo različni morski organizmi, vključno z manta žarki in kitovskimi morskimi psi. Potapljaška mesta v okolici Koh Lante ponujajo vrsto doživetij, od raziskovanja podvodnih jam do plavanja po mehkih koralnih vrtovih.

Odpravite se malo proti severu in naleteli boste na Surin Islands.Ta skupina petih otokov je znana po čistih vodah in bogati morski biotski raznovrstnosti. Potapljanje tukaj je kot vstop v živi akvarij z obilico ribjih vrst, ki plavajo med pisanimi koralnimi grebeni. Surinski otoki so manj natrpani, kar zagotavlja bolj umirjeno potapljaško izkušnjo.

Further into the Andaman Sea lie the Similan Islands, Further into the Andaman Sea lie the

Richelieu Rock, vrhunec sredi morja, je morda ena najbolj znanih potapljaških lokacij na Tajskem. Njegova podkvasta oblika obdaja kraljestvo, polno morskega življenja. Mehke korale in morski ljubitelji, ki krasijo skalo, privabljajo kalejdoskop vodnih bitij, vključno z veličastnimi kitovskimi morskimi psi in manta žarki.

Nadaljevanje poti, Koh Tachai z neokrnjenim belim peščenim morskim dnom in impresivnimi balvanskimi formacijami. To mesto je znano po močnih tokovih, ki privabljajo pelagična bitja, kot so manta raže in leopardji morski psi. Vrtinčaste šole barakude so prizor, ki si ga je vredno ogledati.

oddaljen otok, je žarišče opažanj manta žarkov. Zahodni greben Koh Bona je znan po svojih čistilnih postajah, kjer manta žarki prihajajo, da jih negujejo manjše ribe, kar zagotavlja spektakel, ki je tako ljubek kot razburljiv za potapljače., Koh Bon, Nazadnje

When To Go To Andaman Sea?

Potapljanje z Andamanskim morjem je celoletni užitek, čeprav je najboljši čas za raziskovanje teh podvodnih področij od novembra do aprila, ko so morja mirna in je vidljivost na vrhuncu.

Temperatura vode ostaja udobna od 27 do 30 stopinj Celzija skozi vse leto, zaradi česar je prijetna za potapljače vseh stopenj izkušenj.

Tips For Travellers

Valuta na Tajskem se imenuje tajski bhat (THB), vendar je priporočljivo imeti pošten delež ameriškega dolarja ($), ki je v veliki meri najprimernejši za nagrade.

Ker so temperature vode visoke, je priporočljivo nositi dolgo 3 mm potapljaško obleko, ko se potapljate z Andamanskim morjem.

Pred potovanjem kupite potovalno in potapljaško zavarovanje. Večina potapljaških ladij v Andamanskem morju zahteva, da je potapljaško zavarovanje odobreno za vkrcanje, potovalno zavarovanje pa vas bo zaščitilo pred odpovedjo letov.

Preverite minimalne potapljaške izkušnje, saj nekatera potapljaška mesta zahtevajo napredno certificiranje ali določeno število zabeleženih potopov, da lahko uživate.

Kako do tja in pristanišča odhoda?

Večina potnikov na Tajsko prispe z letalom. Glavna mednarodna letališča so v Bangkoku (letališče Suvarnabhumi in mednarodno letališče Don Mueang), Phuketu in Krabiju. Če je vaša točka odhoda v živo Phuket ali bližina, je najbolj priročno, da letite neposredno na mednarodno letališče Phuket.

Ključne marine za Andamansko morje so običajno v Phuketu in Krabiju. So dobro opremljeni in so izhodišče za številne pustolovščine v živo. Upravljavec vašega bivališča vam bo posredoval podrobnosti o času odhoda in lokaciji marine.

Essential Travel Tips for Liveaboard Adventures

  1. Pristojbine za morske parke: upoštevajte pristojbine za morske parke na osebo in na dan. Nekateri paketi liveaboard vključujejo te stroške, medtem ko drugi zahtevajo plačilo na krovu. Možnosti plačila vključujejo čeke Visa, Mastercard, gotovino ali potovalne čeke.
  2. Veljavnost potnega lista: Poskrbite, da bo vaš potni list veljaven vsaj 6 mesecev po načrtovanem datumu vstopa. Večina držav to zahteva, skupaj z povratno vozovnico. Vnaprej preverite vizumske zahteve.?
  3. Zdravstvene priprave: 8 tednov pred potovanjem se posvetujte s svojim zdravnikom glede cepljenj ali preventivnih ukrepov, priporočenih za vaš cilj.

Opomba: preglejte posebne pogoje in določila izbranega apartmaja za vse dodatne pristojbine za morske parke ali potovalne zahteve.

Sme tu, aby sme vám pomohli 24 hodín denne, 7 dní v týžd

Spojte sa s našimi odbornými cestovnými konzultantmi a naplánujte si ďalšiu cestu.
Callback Request: Fill the form to request a callback from LiveAboard.com
Zavolať
Zavoláme vám
Email Us: Contact LiveAboard.com via Email
Pošlite nám E-mail
Pošlite nám správu
Sme tu, aby sme vám pomohli 24 hodín denne, 7 dní v týžd
Spojte sa s našimi odbornými cestovnými konzultantmi a naplánujte si ďalšiu cestu.
Callback Request: Fill the form to request a callback from LiveAboard.com
Zavolať
Zavoláme vám
Email Us: Contact LiveAboard.com via Email
Pošlite nám E-mail
Pošlite nám správu
An unhandled error has occurred. Reload 🗙