LiveAboards.com Logo
Diving with Ari Atoll Liveaboard and Dive Resorts in Maldives

Ari Atoll Liveaboard Diving in the Maldives

The Maldives, a tropical paradise nestled in the Indian Ocean, comprises 26 natural atolls, each boasting its unique character and charm. Among these, Ari Atoll liveaboard diving stands out, not just for its stunning beauty but also for its rich diving heritage.

Zgodovinsko znan kot atol Alif, atol Ari obsega približno 89 otokov, od katerih je 20 naseljenih. Nahaja se približno 80 km zahodno od Maléja, živahne prestolnice Maldivov, ki slovi po živahnih tržnicah, zgodovinskih mošejah in edinstveni mešanici kultur.

Potopite se v dih jemajoči svet pod valovi in odkrijte, zakaj je Veliki koralni greben destinacija kot nobena druga. Srečno potapljanje!

About Ari Atoll Liveaboard Diving

Ari Atoll, ki se kopa v akvamarinskem odtenku Indijskega oceana, ponuja več kot le popolne pokrajine za razglednice. Pod njeno svetlečo površino se skriva morski svet neprimerljivega sijaja.

Ari Atoll,znan tudi kot atol Alif ali Alifu, je eden najpomembnejših atolov v Maldives, in se ponaša z bogato tapiserijo naravnih lepot, zgodovine in kulturnega pomena. Atol je za upravne namene razdeljen na dva dela: Severni atol Ari (atol Alifu Alifu) in Južni atol Ari (atol Alifu Dhaalu).

Podvodni svet Ari Atoll liveaboarda je glavna atrakcija za potapljače in potapljače z vsega sveta. Raznoliko morsko življenje vključuje mante, kitovske morske pse, različne vrste tunov in živahno paleto koralnih grebenov. Potapljaške lokacije na atolu Ari so znane po svojih podvodnih atrakcijah, vendar poleg teh priljubljenih lokacij lagune in zunanji grebeni atola ponujajo nešteto možnosti za raziskovanje. Otoke krasijo bele peščene plaže in so obdani s kristalno čistim morjem, zaradi česar so idealni za ljubitelje plaž in vodnih športov.

Glede na njegovo morsko biotsko raznovrstnost je velik poudarek na ohranjanju morja znotraj atola Ari. Več območij, kot je Maamigili, je bilo določenih kot zaščitena morska območja (MPA), da se zagotovi trajnost morskega življenja, zlasti kitovskih morskih psov.

Poglobljen vpogled v znamenita potapljaška potapljaška potapljaška mesta Ari Atoll:

Maaya Thila: Often referred to as the "White Tip Capital", Maaya Thila offers divers the unrivaled experience of night diving and day diving. As the sun sets, the thila (an underwater mountain) becomes a hub for white tip sharks and moray eels. During the day, divers might stumble upon nudibranchs, frogfish, and the beautifully elusive ghost pipefish.

Donkalo Thila:Potapljači, znani po svojih izjemnih čistilnih postajah, lahko tukaj opazujejo hipnotični ples manta žarkov, ko krožijo okoli, kar omogoča čistejšim ribam, da se znebijo parazitov. Morda boste celo našli medicinske sestre morske pse, ki leno ležijo na peščenem morskem dnu.

Fish Head (Mushimasmingili Thila): To potapljaško območje je zaščiteno morsko območje in je zatočišče za sive morske pse. Topografija je tu edinstvena, z jamami in previsi, ki jih krasijo mehke korale. Običajno so opažene velike šole plamenov, hlastačev in fantov.

Rasdhoo Atoll:Nahaja se severovzhodno od atola Ari, Rasdhoo je magnet za tiste, ki lovijo vznemirjenje pegavih kladvenic. Zlasti zgodnji jutranji potopi dajejo večjo možnost opažanja, saj ti veličastni plenilci prihajajo iz globin v plitvejše vode.

Maamgili:A favorite among snorkelers and divers alike, Maamgili is the Maldives' whale shark hotspot. The South Ari Atoll Marine Protected Area , which includes Maamgili, ensures that these gentle giants can roam safely.

Fesdu and Halaveli:Potapljanje tukaj je kot vstop na podvodni festival. Čistilne postaje privabljajo barakude, medtem ko previsi nudijo zatočišče šolam sladkih ustnic in netopirjev. Slavni potop Halavelija je tudi magnet za podvodne fotografe.

Kudarah Thila:To potapljaško območje, še eno zaščiteno morsko območje, predstavlja umetniško galerijo narave. Thila je prekrita z mehkimi koralami vseh odtenkov, kar ustvarja kuliso za anthias, metuljnice in nenavadne želve.

Medtem ko je večina potapljaških lokacij Ari Atoll popolnoma primerna za potapljače začetnike, obstajajo posebna potapljaška mesta, ki zahtevajo več izkušenj in včasih celo negativne vstopne veščine.>

Temperature vode okoli živih površin atola Ari običajno nihajo med 26 ° C in 29 ° C, kar zagotavlja udobne potope skozi vse leto. Vidljivost lahko v sušnem obdobju doseže do 30 metrov, kar ponuja kristalno jasen pogled na obsežno morsko življenje.

Kdaj na atol Ari?

Medtem ko Maldivi vabijo potapljače skozi vse leto, se vrhunska sezona potapljanja na atolu Ari, ki jo zaznamuje severovzhodni monsun, razteza od decembra do maja. Ti meseci obljubljajo mirno morje, jasno nebo in najboljšo podvodno vidljivost.

Značilno je, da se žarki mante najpogosteje srečujejo med avgustom in novembrom, vendar so Maldivi poseben kraj, saj zagotavljajo opažanja mante skozi vse leto. Težko je ne videti manta raž v Ari Atoll liveaboard.

Tips For Travellers

Vsak Ari Atoll liveaboard ima raje ameriške dolarje ($) za plačila, vključno z napitninami in drugimi stroški. Poskrbite, da boste s seboj prinesli dovolj gotovine.

Kartice SIM za turiste so na voljo na letališču. Dva primarna mobilna operaterja na Maldivih sta Dhiraagu in Ooredoo. Oba ponujata razumne cene za prenos podatkov in klice.

Obstajajo omejitve za uvoz nekaterih predmetov na Maldive, vključno z alkoholom, svinjino, verskimi idoli in nekaterimi publikacijami. Alkohol je na voljo na krovu in v letoviščih.

Listen to the daily briefing carefully. Most Ari Atoll liveaboard practice a "no briefing, no diving" policy.

Kako do tja in pristanišča odhoda?

Mednarodno letališče Velana (mednarodno letališče Malé), ki se nahaja na otoku Hulhulé, je glavni mednarodni prehod na Maldive. Obstajajo mednarodni leti iz večjih mest, kot so Doha, Abu Dhabi, Singapur, Kuala Lumpur.

Večina živih plovil na Maldivih ponuja neposreden prevoz iz letališke marine, ki se nahaja tik pred prihodno dvorano, ali iz marine Hulhulmale, ki je oddaljena le 15 minut vožnje s taksijem.

Taksije zlahka najdete na postajališču za taksije in v čakalni vrsti tik pred dvorano za prihod.

Bistveni potovalni nasveti za pustolovščine v živo

  1. Pristojbine za morske parke: upoštevajte pristojbine za morske parke na osebo in na dan. Nekateri paketi liveaboard vključujejo te stroške, medtem ko drugi zahtevajo plačilo na krovu. Možnosti plačila vključujejo čeke Visa, Mastercard, gotovino ali potovalne čeke.
  2. Veljavnost potnega lista: Poskrbite, da bo vaš potni list veljaven vsaj 6 mesecev po načrtovanem datumu vstopa. Večina držav to zahteva, skupaj z povratno vozovnico. Vnaprej preverite vizumske zahteve.
  3. Zdravstvene priprave: 8 tednov pred potovanjem se posvetujte s svojim zdravnikom glede cepljenj ali preventivnih ukrepov, priporočenih za vaš cilj.

Opomba: preglejte posebne pogoje in določila izbranega apartmaja za vse dodatne pristojbine za morske parke ali potovalne zahteve.

Sme tu, aby sme vám pomohli 24 hodín denne, 7 dní v týžd

Spojte sa s našimi odbornými cestovnými konzultantmi a naplánujte si ďalšiu cestu.
Callback Request: Fill the form to request a callback from LiveAboard.com
Zavolať
Zavoláme vám
Email Us: Contact LiveAboard.com via Email
Pošlite nám E-mail
Pošlite nám správu
Sme tu, aby sme vám pomohli 24 hodín denne, 7 dní v týžd
Spojte sa s našimi odbornými cestovnými konzultantmi a naplánujte si ďalšiu cestu.
Callback Request: Fill the form to request a callback from LiveAboard.com
Zavolať
Zavoláme vám
Email Us: Contact LiveAboard.com via Email
Pošlite nám E-mail
Pošlite nám správu
An unhandled error has occurred. Reload 🗙