LiveAboards.com Logo
diving with wolf island liveaboard and dive resorts in galapagos

Wolf Island Liveaboard Duiken in Galapagos

Wolf Island ligt diep in de uitgestrekte Galapagos-archipel en is een duikparadijs dat een ongeëvenaarde ervaring voor onderwaterliefhebbers belooft. Als je er ooit van hebt gedroomd om in de diepten van de azuurblauwe zee te duiken terwijl je wordt omringd door een buitengewoon scala aan zeeleven, dan is de liveaboard van Wolf Island de plek waar je moet zijn.

Wolf Island biedt een betoverende mix van geschiedenis, mariene biodiversiteit en duikavonturen. Aan boord gaan van een liveaboard trip naar dit duikparadijs op de Galapagos zal zeker een herinnering zijn die je een leven lang zult koesteren. Vergeet bij het plannen van een liveaboard duiktrip naar de Galapagos, vooral Wolf Island, niet om rekening te houden met de sterke stroming. Het wordt aanbevolen om enige voorafgaande duikervaring te hebben.

Over Wolf Island Liveaboard

Wolf Island heeft een groot aantal duiklocaties, elk met zijn unieke aanbod.

Wolf Island, vernoemd naar de Duitse geoloog Theodor Wolf, heeft een rijke geschiedenis. Hoewel het onbewoond is door mensen, is de erfenis diep verweven met de verhalen van piraten, walvisvaarders en ontdekkingsreizigers die ooit over de Galapagoszeeën zwierven. Het eiland, hoewel vooral bekend om zijn duikervaringen, staat als een stille schildwacht die getuigt van eeuwen maritieme geschiedenis.

Wanneer je op Wolf Island duikt, word je begroet door onderwatermuren, plateaus en, het meest intrigerend, vulkanische onderwaterlandschappen die je het gevoel geven een andere wereld te verkennen. De stromingen kunnen uitdagend zijn, maar ze brengen een beloning met zich mee – een rijke concentratie voedingsstoffen die het zeeleven in grote aantallen aantrekken.

Wolf Island en Darwin Island /> zijn twee van de meest afgelegen duiklocaties in Galapagoseilandengevonden op ongeveer 150 kilometer (~93 mijl) afstand van de dichtstbijzijnde havens.

De belangrijkste attractie van Wolf Island liveaboard duiken is de duikstek die bekend staat als El Derrumbe. Het staat bij duikers bekend om zijn gevarieerde en overvloedige zeedieren. Laten we verder leren over El Derrumbe en de andere populaire duiklocaties:

El Derrumbe: Deze site biedt een mix van zanderige bodems en rotsachtige terreinen. De sterke stromingen trekken pelagische vissen aan en het is een van de plekken waar duikers een goede kans hebben om manta 's te spotten, vooral tijdens de warmere maanden.

Shark Point: Shark Point is misschien wel de beroemdste plek op Wolf Island en biedt duikers de kans om grote scholen geschulpte hamerhaaien tegen te komen. Samen met de hamerhaaien is het niet ongebruikelijk om adelaarsroggen, Galapagoshaaien en zelfs af en toe een walvishaai te zien. De topografie van deze site is voorzien van een schuine muur en een plateau, met dieptes variërend van 10 tot 40 meter.

De aardverschuiving: Zoals de naam al doet vermoeden, is de aardverschuiving een deel van de zeebodem dat is ingestort, waardoor een intrigerend onderwaterterrein is ontstaan. Deze site wordt bezocht door hamerhaaien, Galapagoshaaien en roodlipvleermuisvissen. Door de sterke stroming is de aardverschuiving meer geschikt voor ervaren duikers.

Het toppunt: Deze site valt op door zijn iconische onderwater rotsformatie, die op een hoogtepunt lijkt. De wateren rond deze formatie wemelen van het zeeleven. Duikers kunnen scholen barracuda 's, Galapagoshaaien en levendige koraalformaties verwachten. De stromingen kunnen lastig zijn, dus volg altijd de instructies van je duikgids op.

The Anchorage: Dichter bij het eiland biedt The Anchorage een unieke duikervaring, want het ligt in de buurt van waar oude piratenschepen vroeger voor anker gingen. Het heeft een zandbodem met dieptes meestal rond de 20 meter. Zeeleguanen zijn hier te zien en zeeleeuwen komen vaak spelen, waardoor het een favoriet is onder fotografen.

De wateromstandigheden op deze duikplekken kunnen uitdagend zijn vanwege stromingen, wat vaak betekent dat Wolf Island beter geschikt is voor gevorderde tot gevorderde duikers. Maar de beloningen, in termen van mariene ontmoetingen, zijn de moeite waard.

Het is ook vermeldenswaard dat de zichtbaarheid kan variëren. Op sommige dagen kan het tot 30 meter of meer rekken, terwijl het op andere dagen enigszins kan worden verminderd. Maar ongeacht deze variaties, de overvloed en diversiteit van het zeeleven rond de duiklocaties van Wolf Island zorgen voor een onvergetelijke duikervaring.

Over zeeleven gesproken, Wolf Island stelt niet teleur. Het is de thuisbasis van enorme scholen hamerhaaien, een gezicht dat veel duikers in ontzag achterlaat. Niet alleen dat, op een geluksdag kun je zelfs de ongrijpbare walvishaai zien die gracieus door de wateren vaart. Voeg hier een boeiende mix van Galapagoshaaien, mantaroggen, dolfijnen en een oogverblindend scala aan tropische vissen aan toe en je hebt een duikervaring van wereldklasse.

De watertemperaturen tijdens een Wolf Island liveaboard kunnen variëren afhankelijk van het seizoen. Gemiddeld zweven ze rond de 21 tot 25 graden Celsius, dus het is essentieel om voorbereid met een geschikt wetsuit te komen. Dieptes op duiklocaties kunnen variëren van ondiep water voor beginners tot uitdagende diepten voor de doorgewinterde duiker.

Wanneer ga je naar Wolf Island?

Als je nadenkt over de beste tijd om Wolf Island te bezoeken, is het gemakkelijk om te zeggen dat het hetzelfde is als Darwin Island, dus je moet rekening houden met de maanden tussen juni en november. Deze periode, bekend als het Garua-seizoen, biedt koeler water en een grotere kans om de prachtige walvishaaien te spotten. Elk seizoen brengt echter zijn eigen unieke mariene ontmoetingen met zich mee, waardoor Wolf Island het hele jaar door een duikbestemming is.

Van juni tot november trekken de koelere watertemperaturen een overvloed aan hamerhaaien en walvishaaien aan, waardoor het de beste tijd is voor degenen die deze majestueuze wezens van dichtbij willen zien.

December tot mei biedt echter helderder water, kalmere zeeën en warmere temperaturen, waardoor duiken comfortabeler wordt en het zicht optimaal is.

Tips voor reizigers

Zorg ervoor dat je goed thuis bent in sterk stromend duiken. Vanwege de locatie ervaart Wolf Island vaak sterkere stromingen die zelfs de meest ervaren duikers kunnen uitdagen.

Het buddysysteem is belangrijker dan ooit, omdat de stromingen uitdagend kunnen blijken te zijn. Ga niet alleen op pad, luister naar de briefing en volg je duikgids.

De internetverbinding of mobiele telefoondekking is beperkt in heel Galapagos, dus wees voorbereid om meerdere dagen achter elkaar ontkoppeld te zijn.

De watercondities tijdens een Wolf Island liveaboard kunnen uitdagend zijn. Wees extra voorzichtig.

Hoe er te komen & Havens van vertrek?

Alle internationale reizigers landen eerst op het vasteland van Ecuador, meestal in steden als Quito of Guayaquil. Vanaf hier neem je een binnenlandse vlucht naar de Galapagos. Er zijn twee belangrijke luchthavens op de Galapagos: Seymour Airport op Baltra Island en San Cristobal Airport op San Cristobal Island. De meeste exploitanten van liveaboards zullen op basis van hun startpunt specificeren op welke luchthaven ze moeten vliegen.

Zorg dat je een geldig paspoort hebt. Hoewel sommige landen specifieke visumvereisten hebben, kunnen de meeste toeristen zonder visum maximaal 90 dagen in Ecuador verblijven.

Voordat u aan boord gaat van uw vlucht naar de Galapagos, moet u een Transit Control Card (TCC) kopen, die helpt bij het reguleren en registreren van het aantal bezoekers aan de eilanden. Het is een kleine vergoeding en het is essentieel om deze kaart veilig te bewaren, omdat je deze nodig hebt voor je terugreis.

Essentiële reistips voor liveaboard-avonturen

  1. Marine Park-toeslagen: houd rekening met de marine park-toeslagen per persoon, per dag. Sommige liveaboard-pakketten bevatten deze kosten, terwijl andere aan boord moeten worden betaald. Betaalopties zijn onder andere Visa, Mastercard, contant geld of reischeques.
  2. Geldigheid paspoort: zorg ervoor dat uw paspoort ten minste 6 maanden na de geplande inreisdatum geldig is. De meeste landen vereisen dit, samen met een retourticket. Controleer vooraf de visumvereisten.
  3. Gezondheidsvoorbereidingen: raadpleeg uw arts 8 weken voor uw reis voor vaccinaties of preventieve maatregelen die voor uw bestemming worden aanbevolen.

Opmerking: Lees de specifieke voorwaarden van de door jou gekozen liveaboard voor eventuele extra kosten voor het marinepark of reisvereisten.

Vi er her for at hjælpe 24/7

Kontakt vores ekspertrejsekonsulenter for at planlægge din næste rejse.
Callback Request: Fill the form to request a callback from LiveAboard.com
Ring tilbage
Vi ringer til dig
Email Us: Contact LiveAboard.com via Email
Email os
Send en besked til os
Vi er her for at hjælpe 24/7
Kontakt vores ekspertrejsekonsulenter for at planlægge din næste rejse.
Callback Request: Fill the form to request a callback from LiveAboard.com
Ring tilbage
Vi ringer til dig
Email Us: Contact LiveAboard.com via Email
Email os
Send en besked til os
An unhandled error has occurred. Reload 🗙