LiveAboards.com Logo
tubbataha liveaboard

Ervaar Tubbataha Liveaboard Duiken

Ben je een duikliefhebber en op zoek naar je volgende onderwateravontuur? Zoek dan niet verder! Tubbataha Reefs Natural Park in de Filippijnen is een droombestemming met enkele van de meest adembenemende duiklocaties ter wereld.

Vergeet de traditionele duikervaringen; dit is je kans om een UNESCO-werelderfgoedlocatie te verkennen vol met levendig zeeleven, ontzagwekkende koraalriffen en ongeëvenaarde biodiversiteit. En er is geen betere manier om Tubbataha te ervaren dan op een liveaboard, waar je huis, maaltijden en duiklocaties allemaal op één plek zijn, waardoor je reis naadloos en onvergetelijk wordt.

Door zijn isolatie biedt Tubbataha een werkelijk unieke en ongestoorde onderwaterervaring, vol met verschillende soorten vis, koraal en ander zeeleven.

Over Tubbataha Liveaboard Diving

Het Tubbataha Reefs Natural Park, gelegen in het hart van de Sulu Zee, beslaat ongeveer 97.030 hectare en beschikt over enkele van de best bewaarde koraalriffen ter wereld.

Tubbataha Reefs Natural Park ligt in de Sulu Zee, in het zuidwestelijke deel van de Filipijnen. Het ligt met name ongeveer 150 kilometer ten zuidoosten van Puerto Princesa City, de hoofdstad van Palawan provincie Het park is afgelegen en alleen bereikbaar met liveaboard boten, meestal vertrekkend vanuit Puerto Princesa.

Verwacht een betoverend palet van kleuren en vormen te zien terwijl je door de verschillende zones duikt. Van de ondiepe koraaltuinen tot steile onderwaterkliffen, elke duiklocatie in Tubbataha biedt een uniek onderwaterlandschap.

De duikervaring die vereist is om in Tubbataha te duiken, is meestal een Open Water-certificering en ongeveer 30 tot 40 gelogde duiken, maar het is goed om de vereisten van de door u gekozen liveaboard voorafgaand aan de boeking te controleren.

Tubbataha-duiklocaties

Jessie Beazley Reef: Jessie Beazley is een relatief geïsoleerd rif en perfect voor mensen die aan de drukte willen ontsnappen. De afzondering is een toevluchtsoord voor grote pelagische soorten zoals mantaroggen en hamerhaaien.

Amos Rock: Amos Rock, ook bekend als de 'Wasmachine', staat bekend om zijn sterke stromingen die zorgen voor een opwindende driftduik. Hier kun je getuige zijn van scholen van trevally en barracuda terwijl ze door de wateren navigeren.

Black Rock: Voor degenen die geïnteresseerd zijn in macrofotografie, is Black Rock een toevluchtsoord. Spot talloze naaktslakkensoorten, kikkervissen en zelfs de ongrijpbare spookpijpvis.

Afgezien van de duikinformatie, maar niet onder water, bieden de vogeleilandjes van Tubbataha ook een uniek spektakel, dat dient als broedplaats voor zeevogels.

Wanneer gaan?

Het duikseizoen in Tubbataha is relatief kort en loopt van half maart tot half juni. Gedurende deze tijd variëren de watertemperaturen van een comfortabele 26-30°C (79-86°F) en het zicht is vaak hoger dan 30 meter (ongeveer 100 voet).

Voor reizigers:

De Filipijnse peso (PHP), of 'piso' in het Filipijns, is de officiële munteenheid van de Filippijnen.

Engels is een veel gesproken taal in de Filippijnen. Reizigers ondervinden zelden problemen in de communicatie.

Hoewel de Filippijnen grotendeels veilig zijn, doe je onderzoek naar de No-Go-gebieden van het land.

Zorg ervoor dat je een verzekering hebt die duikgerelateerde incidenten dekt. Liveaboard duiken in Tubbataha kan je naar afgelegen gebieden brengen waar redding een uitdaging kan zijn.

Hoe er te komen & Havens van vertrek?

Om naar Tubbataha te komen, vliegen reizigers vaak vanuit Manilla, Cebu of andere grote steden in de Filippijnen naar Puerto Princesa en nemen ze vervolgens een liveaboardboot naar het Tubbataha Reefs Natural Park. De reis per boot duurt meestal ongeveer 10 uur.

De meeste Tubbataha liveaboards vertrekken vanuit Puerto Princesa, de hoofdstad van Palawan. Er zijn regelmatige vluchten naar Puerto Princesa vanuit zowel Manilla als Cebu City. De twee voorkeursopties voor vliegreizen in de Filippijnen zijn Cebu Pacific en Philippines Airlines. Veel landen in Zuidoost-Azië hebben directe vluchten naar Manilla of Cebu City. Talrijke internationale vluchten stoppen eerst in de regio voordat ze verder gaan naar de Filippijnen.

Essentiële reistips voor liveaboard-avonturen

  1. Marine Park-toeslagen: houd rekening met de marine park-toeslagen per persoon, per dag. Sommige liveaboard-pakketten bevatten deze kosten, terwijl andere aan boord moeten worden betaald. Betaalopties zijn onder andere Visa, Mastercard, contant geld of reischeques.
  2. Geldigheid paspoort: zorg ervoor dat uw paspoort ten minste 6 maanden na de geplande inreisdatum geldig is. De meeste landen vereisen dit, samen met een retourticket. Controleer vooraf de visumvereisten.
  3. Gezondheidsvoorbereidingen: raadpleeg uw arts 8 weken voor uw reis voor vaccinaties of preventieve maatregelen die voor uw bestemming worden aanbevolen.

Opmerking: Lees de specifieke voorwaarden van de door jou gekozen liveaboard voor eventuele extra kosten voor het marinepark of reisvereisten.

Vi er her for at hjælpe 24/7

Kontakt vores ekspertrejsekonsulenter for at planlægge din næste rejse.
Callback Request: Fill the form to request a callback from LiveAboard.com
Ring tilbage
Vi ringer til dig
Email Us: Contact LiveAboard.com via Email
Email os
Send en besked til os
Vi er her for at hjælpe 24/7
Kontakt vores ekspertrejsekonsulenter for at planlægge din næste rejse.
Callback Request: Fill the form to request a callback from LiveAboard.com
Ring tilbage
Vi ringer til dig
Email Us: Contact LiveAboard.com via Email
Email os
Send en besked til os
An unhandled error has occurred. Reload 🗙