LiveAboards.com Logo
Diving with Abu Nuhas Liveaboard and Dive Resorts in Egypt

Abu Nuhas Liveaboard: Egypt Shipwreck Heaven

Abu Nuhas, a small reef in the northern Red Sea, off the coast of Egypt, is a diver's paradise famed for its shipwrecks and rich marine life. Known as the "shipwreck capital" of the Red Sea, Abu Nuhas is a must-visit destination for any diver intrigued by history and fascinated by the underwater world. A liveaboard trip to Abu Nuhas offers the perfect way to explore these sunken treasures in depth.

The wrecks of Abu Nuhas have become artificial reefs, providing habitats for a wide array of marine life. Divers can expect to see large schools of fish, moray eels, lionfish, and occasionally, turtles and dolphins. The surrounding reef areas are also bustling with underwater activity and offer a colorful contrast to the wreck dives.

O nas Abu Nuhas Liveaboard Diving

Izlet v Abu Nuhas v Egiptu ni le potapljaški dopust; je pustolovščina v svet, kjer se zgodovina sreča z morjem.

Vsaka razbitina pripoveduje svojo zgodbo, raziskovanje teh podvodnih muzejev pa ponuja edinstveno in nepozabno potapljaško doživetje. Abu Nuhas je dokaz lepote in skrivnosti, ki leži pod valovi in čaka, da ga raziščejo tisti, ki želijo odkriti skrivnosti globin.

Abu Nuhas Dive Sites

Abu Nuhas je najbolj znan po svoji zbirki dostopnih razbitin, vsaka s svojo zgodbo in edinstvenimi potapljaškimi izkušnjami:

SS Thistlegorm: Čeprav ni neposredno v Abu Nuhasu, nobeno potovanje v živo na tem območju ne bi bilo popolno brez obiska te svetovno znane razbitine. Potopljena leta 1941, je časovna kapsula iz druge svetovne vojne, polna vojaških zalog.

Giannis D:Ta grška tovorna ladja je svojo usodo doživela leta 1983 in zdaj leži v dveh delih. Struktura ladje je obdana s koralami in je dom številnim morskim življenjem.

Carnatic: Angleška parna ladja Carnatic, ki je potonila leta 1869, je čudovita fuzija umetne strukture in naravnega grebena, z lesenimi tramovi, ki so zdaj prekriti s trdimi in mehkimi koralami.

Chrisoula K:Known as the "Tile Wreck" for its cargo, the Chrisoula K is a popular site where divers can swim through cargo holds and explore the vibrant marine ecosystem that has taken over.

Kimon M:The "Lentil Wreck," carrying a cargo of lentils, is a deeper dive that offers a look at the ship’s massive propeller and engine room.

Razbitine Abu Nuhasa so postale umetni grebeni, ki zagotavljajo habitate za široko paleto morskega življenja. Potapljači lahko pričakujejo velike jate rib, morskih jegulj, levinj, občasno pa tudi želv in delfinov. Okoliški grebeni so prav tako polni podvodnih aktivnosti in ponujajo barvit kontrast potopom razbitin.

Pogoji potapljanja

Najboljši čas za obisk Abu Nuhasa za potapljanje je od marca do novembra, pri čemer se temperature vode gibljejo od 22 ° C(72 ° F) v hladnejših mesecih do 28 ° C (82 ° F) poleti. Vidljivost je na splošno odlična, sega do 30 metrov(100 čevljev), tokovi okoli razbitin pa se razlikujejo, kar ponuja primerne pogoje tako za začetnike kot za izkušene potapljače.

Odločitev za izlet v Abu Nuhas omogoča potapljačem, da se potapljajo v najboljšem času, vključno z zgodnjim dopoldnevom in poznimi popoldnevi, ko je na lokacijah manj gneče. Liveaboards ponujajo udobne namestitve, okusne jedi in strokovno znanje potapljaških vodnikov, ki nudijo vpogled v zgodovino in najboljše raziskovalne poti vsake razbitine.

Kako do njega?

Potovanje do cilja: Egypt za potapljanje v Abu Nuhasu je potrebnih več korakov, glede na to, da gre za oddaljeno potapljaško lokacijo v Rdečem morju. Tukaj je vodnik, kako priti tja za nepozabno potapljaško doživetje.

Večina mednarodnih potnikov bo morala najprej leteti na eno od največjih egiptovskih letališč. Dve primarni vstopni točki sta:

Cairo International Airport (CAI):Kairo kot največje letališče v Egiptu ponuja številne mednarodne povezave. Vendar pa je Kairo precej oddaljen od obale Rdečega morja, zato boste potrebovali povezovalni let ali drug prevoz, da se približate Abu Nuhasu.

Hurghada International Airport (HRG):Za mnoge je letenje v Hurgado bolj priročna možnost. Letališče je veliko bližje potapljaškim območjem Rdečega morja, vključno z Abu Nuhasom.

Po prihodu v Egipt boste morali potnike prenesti v mesto ali pristanišče, kjer odhaja vaš liveaboard. Dve skupni izhodiščni točki za Abu Nuhas liveaboards sta:

Hurghada:Če ste prileteli v Hurgado, ste morda le kratko vožnjo od marine. Živi potapljači, ki odhajajo iz Hurgade, pogosto obiščejo več potapljaških lokacij v Severnem Rdečem morju, vključno z Abu Nuhasom.

Sharm El-Sheikh: Druga možnost je, da nekateri liveaboardi odidejo iz Sharm El-Sheikha. Če ste leteli v Kairo, se lahko odpravite na domači let do letališča Sharm El-Sheikh (SSH). Od tam je kratka pot do marine.

Your liveaboard will navigate the Red Seaproti Abu Nuhasu. Na poti se lahko ustavite na drugih ikoničnih lokacijah za potapljanje. Potovanje je sestavni del pustolovščine, ki ponuja osupljive morske pokrajine in priložnost, da se prilagodite ritmu življenja na morju.

Sme tu, aby sme vám pomohli 24 hodín denne, 7 dní v týžd

Spojte sa s našimi odbornými cestovnými konzultantmi a naplánujte si ďalšiu cestu.
Callback Request: Fill the form to request a callback from LiveAboard.com
Zavolať
Zavoláme vám
Email Us: Contact LiveAboard.com via Email
Pošlite nám E-mail
Pošlite nám správu
Sme tu, aby sme vám pomohli 24 hodín denne, 7 dní v týžd
Spojte sa s našimi odbornými cestovnými konzultantmi a naplánujte si ďalšiu cestu.
Callback Request: Fill the form to request a callback from LiveAboard.com
Zavolať
Zavoláme vám
Email Us: Contact LiveAboard.com via Email
Pošlite nám E-mail
Pošlite nám správu
An unhandled error has occurred. Reload 🗙